Systeem

Het AirMotion® systeem is een uniek systeem dat de behaaglijkheidstheorie als leidraad heeft. Verschillende algoritmes en hardware werken efficiënt samen om de meest optimale behaaglijkheid aan comfort te realiseren. Het systeem draait volledig automatisch en stuurt zichzelf op basis van meer dan 50 parameters. Het binnenklimaat wordt dankzij het monitoren van onder andere VOC, temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid in perfecte conditie gehouden. Het systeem merkt op wanneer er meer mensen de ruimte inkomen en zal dan zorgen voor meer frisse lucht in de ruimte. Zo heeft u altijd en overal in huis een heerlijk comfortabel gevoel en profiteert u van frisse en gezonde lucht binnenshuis.

Altijd en overal een heerlijk comfortabel gevoel in huis met AirMotion®

De AirMotion installatie

De AirMotion® installatie is een kant en klare unit die bestaat uit de strak ontworpen AirMotion® 500 en de daarbij tevens optionele dakkap. De installatie is geschikt voor zowel nieuwbouw, als bestaande woningen. De installatie is eenvoudig en goed te onderhouden. De warmtepomp is namelijk van binnenuit te repareren. Deze doordachte constructie bespaart aanzienlijk op de installatiekosten en zorgt tevens voor lagere onderhoudskosten.

Technische informatie

De slimme gepatenteerde software van AirMotion is zelflerend en corrigeert zichzelf continu op basis van in de ruimtes gemeten waarden. Door moleculen anders te ordenen wordt er geventileerd met iets unieks; Diffuus ventileren. Dit betekent dat de moleculen anders in de ruimte bewegen dan bij de traditionele ventilatie- en verwarmingssystemen. Bij het AirMotion® regelsysteem wordt de lucht meer gericht de ruimte ingebracht, met een veel lagere snelheid dan wij gewend zijn. Hierdoor ondervindt u geen hinder van tocht en heeft u voldoende frisse lucht daar waar nodig. Dit wordt overigens permanent gemeten, om te waarborgen dat de lucht kwaliteit niet in het geding is. AirMotion maakt het mogelijk om met de ingeblazen lucht, de aanwezige lucht snel en efficiënt te laten mengen zonder dat hier hoge luchtsnelheden voor benodigd zijn. Hierdoor ontstaat er een homogene temperatuur beleving. Het resultaat van het gelijktijdig temperatuurverloop is in de gehele ruimte merkbaar. Temperatuurverschillen boven en onder in de ruimte zijn niet langer waarneembaar. Koude straling van bijvoorbeeld ramen, deuren of vloeren is hiermee dan ook verleden tijd.

Geen koude straling meer, maar overal in de ruimte hetzelfde comfortabele gevoel

Een homogene klimaatbeleving

Temperatuurverschil in de ruimte is met het AirMotion® systeem verleden tijd. Koude straling van ramen, deuren en vloeren wordt met dit systeem tegengegaan. De eliminatie van deze koude straling wordt mede veroorzaakt door de dynamische isolatielaag die ontstaat bij de oppervlakken die een afwijkende temperatuur hebben t.o.v. de ruimtetemperatuur. Resterende klachten zijn veelal van persoonlijke aard. Doordat instellingen van klimaatbeheerssystemen nooit geheel op het individu, maar altijd naar een gemiddelde worden ingesteld, zullen nimmer alle klachten kunnen worden geëlimineerd. Het systeem past zich echter wel aan naar uw voorkeursinstellingen. Dus wenst u de temperatuur wat hoger, dan houdt het systeem daar rekening mee.