Behaaglijkheid

Een behaaglijke woning, is een woning waar het binnenklimaat als optimaal comfortabel aanvoelt. Een woning waar u zich prettig voelt, zowel in de zomer als de winter. Waar de temperatuur goed is, de luchtvochtigheid optimaal is en door buitenlucht ventilatie het heerlijk aanvoelt. Onderzoek toont aan dat meerdere parameters bijdragen aan het behaaglijkheidsgevoel. Om een behaaglijk binnenklimaat in de woning te realiseren, heeft AirMotion® deze behaaglijkheid theorie als leidraad genomen en stelt daarmee de mens voorop in het proces van de optimale comfort creatie in huis.

De behaaglijkheidsindex van Fanger

Fanger stelde dat er verschillende parameters bijdragen aan een behaaglijk gevoel van de mens. Onder andere de temperatuur, luchtsnelheid, waterdampdruk, relatieve luchtvochtigheid, samenstelling van het luchtgehalte aan toxische stoffen en geuren (VOC-gehalte) en het stofgehalte van de lucht, bepalen het behaaglijkheidsgevoel.

De sensoren van het AirMotion® systeem meten deze en andere parameters en sturen de interne regeltechniek aan de hand hiervan aan. Dat werkt geheel automatisch. Komen er meer mensen de ruimte binnen? Dan wordt dat door het systeem opgemerkt en zal er meer frisse lucht de ruimte ingebracht worden. Ook uw persoonlijke voorkeuren kunt u aangeven. Wilt u het liever wat warmer in de woning dan kunt u dat gewoon instellen. Het systeem merkt dit op en zal in de toekomst zich naar uw wensen aanpassen.

AirMotion en behaaglijkheid

AirMotion® stuurt op meer dan 50 verschillende kwaliteit en comfort parameters en zorgt er zo voor dat alle variabelen optimaal zijn om het de mens aangenaam te maken. Zo let het bijvoorbeeld ook op toxische stoffen die in de lucht aanwezig zijn (VOC-gehalte). Door deze stoffen te filteren, wordt er een schonere, frisse én gezonde lucht de ruimte van de woning ingebracht. Naast het VOC-gehalte houdt het AirMotion® systeem tevens rekening met nog vele andere variabelen. Door deze optimaal te houden, wordt ervoor gezorgd dat de lucht in de woning zich binnen de kaders van de behaaglijkheids-index bevindt.